Hæl-gener

Statsautoriseret fodterapeut

Helle Hald Andersen  Tel: 86420168

Email: kontakt@fodtudsen.dk

Skovkrogen 9, 8870 Langå

CVR. 33724578


At være på toppen kræver et godt fodarbejde.

For professionel behandling og vejledning – gå til en statsautoriseret fodterapeut.CORONA - COVID 19  information:


Sundhedsstyrelsen  har vedtaget at  alle  statsautoriseret fodterapeuter  skal lukke ned , sandsynligvis til den 30. juni, og  kun skal varetage en kritisk funktion. Dvs. at vi kun  skal behandle  hvis du har et kritisk  fodproblem , det kan være: 

Fodsår,

smerte som kan nedsætte gangfunktion  og evt. føre til inflammation,

nedgroede negle  som  an føre til sår med  inflammation og betændelse,

ligtorne  med smerte som kan føre til nedsat gangfunktion.


Hvis du får problemer med fødderne, så ring, mail eller sms til mig, og jeg vil vurdere, om det er noget, der kræver behandling.


Se mere på fodterapeut.dkHæl-gener

LIVET ER BARE SJOVERE PÅ SUNDE FØDDER.


ONDT I HÆLEN 10 – 14 ÅRIGE: Der sidder nogle vækstzoner i hælknoglen, som stadig er aktive hos de 10 – 14 årige. Der kan komme et brud på sådan en vækstzone, der kan ikke forebygges mod sådanne brud og de kan gøre så ondt at deltagelse i gymnastik og sport ikke kan lade sig gøre. En ortopæd kan afgøre om det er denne lidelse.  Behandling: Selve generne kan ikke behandles, men et stødabsorberende hæl indlæg lavet i silicone kan i mange tilfælde lindre smerterne, så barnet igen kan deltage i sport. Lidelsen forsvinder af sig selv når vækstzonerne lukkes, det kan tage mellem 4 og 12 mdr.

Hælspore  - Facitis plantaris:  En hælspore er en lille knoglevækst på hælen og kan kun konstateres ved røntgen. Man får smerter under hælen. Man kan også have ondt under foden og i hælen uden at der er en knoglevækst, der kan være inflammation i den hinde under foden der holder muskler og sener på plads. Der er mange forskellige syn på hvorfor de opstår, det kan bl.a. skyldes fodtøj med for hård bund, eller for høj hæl, forkert muskelbrug pga. fejlstillinger, overbelastning ved et arbejde hvor man går og står meget. Behandling: Afhænger af årsagen til smerterne. Hvis hælspore, kan et stødabsorberende indlæg med speciel aflastning af hælsporen lindre på generne, og skal bruges i alle sko, også hjemmesko. Hvis fejlstilling kan et indlæg der retter op på denne, så foden ikke bliver overbelastet være løsningen. I begge tilfælde også rådgivning i sko. Fodgymnastik er også en god ting.

Spørg din statsautoriserede fodterapeut.