Fejlstillinger

Statsautoriseret fodterapeut

Helle Hald Andersen  Tel: 86420168

Email: kontakt@fodtudsen.dk

Skovkrogen 9, 8870 Langå

CVR. 33724578


At være på toppen kræver et godt fodarbejde.

For professionel behandling og vejledning – gå til en statsautoriseret fodterapeut.CORONA - COVID 19  information:


Sundhedsstyrelsen  har vedtaget at  alle  statsautoriseret fodterapeuter  skal lukke ned , sandsynligvis til den 30. juni, og  kun skal varetage en kritisk funktion. Dvs. at vi kun  skal behandle  hvis du har et kritisk  fodproblem , det kan være: 

Fodsår,

smerte som kan nedsætte gangfunktion  og evt. føre til inflammation,

nedgroede negle  som  an føre til sår med  inflammation og betændelse,

ligtorne  med smerte som kan føre til nedsat gangfunktion.


Hvis du får problemer med fødderne, så ring, mail eller sms til mig, og jeg vil vurdere, om det er noget, der kræver behandling.


Se mere på fodterapeut.dkFejlstillinger

LIVET ER BARE SJOVERE PÅ SUNDE FØDDER.


Nedsunken forfod og hammertæer: Dette kommer af at man har gået meget i højhælede sko, eller for korte sko, foden bliver presset frem, der gør at man har hele trykket og presset på forfoden når man går, tæerne bliver også presset forfra og det giver hammertæer.  Overvægt presser også foden frem når man går. Gigt kan også være årsag. Muskelsener og ledbånd kommer så i ubalance og kan ikke holde foden på plads i dens naturlige stilling. Dette kan give smerter, idet der kommer hård hud og evt. ligtorne under forfoden pga. trykket, der kan også dannes hår hud og ligtorne på oversiden af tæerne, idet de presses op i overlæderet på skoen.  Behandling: Rådgivning i fodtøj, evt. indlæg der aflaster, støtter og evt. korrigerer. Fodgymnastik.

Platfod:  Man mangler svangbuen på indersiden af foden, dette kan skyldes en for kort achillesene, som kommer af forkert fodtøj, f.eks højhælede sko, overbelastning ved overvægt eller et arbejde med mange tunge løft. Dette kan også trække hælen skæv, Valgus. Der kan også være overbelastning ved sport. Dette kan ved belastning give smerter i mellemfoden og læggen.

Behandling: Rådgivning i fodtøj, evt. indlæg der aflaster, støtter og evt. korrigerer fejlstillingen. Fodgymnastik.


Hulfod: Man har en meget høj svangbue. Det kan være meget svært at finde årsagen til at man har en hulfod, det er en sjælden lidelse. Det kan være meget svært at finde fodtøj, idet man jo også har en meget høj svang, dette kan give smerter i foden ved belastning. Behandling: En hulfod kan ikke korrigeres men kan støttes og aflastes med indlæg og en god sko. Fodgymnastik.


Knyst og skæve tæer: Kommer af for smalle og spidse sko, tæerne bliver klemt og muskelsener og ledbånd kommer i ubalance. Kan også være arvelig, men kan så forværres af forkert fodtøj. Det ses mest på storetåen. Idet storetåen er skæv kan der opstå nedgroet negl, der kan give smerter, der kan også opstå smerter på knysten pga. tryk og friktion fra sko. Behandling: Fjernelse af evt. hård hud og ligtorn på knysten, aflastning af denne. En silicone aflastning der holder storetåen på plads og evt. bøjlebehandling af nedgroet negl. Fodgymnastik.

Kontakt din statsautoriserede fodterapeut for råd og vejledning.