Almindelige fodproblemer

Statsautoriseret fodterapeut

Helle Hald Andersen  Tel: 86420168

Email: kontakt@fodtudsen.dk

Skovkrogen 9, 8870 Langå

CVR. 33724578


At være på toppen kræver et godt fodarbejde.

For professionel behandling og vejledning – gå til en statsautoriseret fodterapeut.CORONA - COVID 19  information:


Sundhedsstyrelsen  har vedtaget at  alle  statsautoriseret fodterapeuter  skal lukke ned , sandsynligvis til den 30. juni, og  kun skal varetage en kritisk funktion. Dvs. at vi kun  skal behandle  hvis du har et kritisk  fodproblem , det kan være: 

Fodsår,

smerte som kan nedsætte gangfunktion  og evt. føre til inflammation,

nedgroede negle  som  an føre til sår med  inflammation og betændelse,

ligtorne  med smerte som kan føre til nedsat gangfunktion.


Hvis du får problemer med fødderne, så ring, mail eller sms til mig, og jeg vil vurdere, om det er noget, der kræver behandling.


Se mere på fodterapeut.dkAlmindelige fodproblemer

AKTIVE FØDDER KRÆVER OMSORG OG PLEJE.


Hård hud: Kommer af tryk, pres og friktion, skyldes f.eks fodtøj der ikke sidder fast på foden, så tæerne skal gribe fast i sålen for at få skoen med, så en god sko gør underværker, ( se under skoråd ), fejlstillinger der gør at man har et større tryk, et bestemt sted på foden, ( se under fejlstillinger ). Brug aldrig en metal fil/rasper på huden, den skaber friktion og huden vil derfor fortykke for at beskytte sig mod forbrænding. Brug i stedet en sandsten når du er i bad, den er mere skånsom. Hård hud kan også revne, det kan give smerter, så sørg for at holde huden smidig med en god creme, der bibeholder fugten i huden, en lotion vil trække for meget vand ud af huden. Behandling: Den hårde hud beskæres regelmæssigt hos en Statsautoriseret fodterapeut og der rådgives omkring fodtøj og laves evt. indlæg.


Ligtorn: Kommer af det samme som hård hud og er også hård hud, det vokser bare ind i foden i stedet, pga. ekstra hårdt tryk og friktion på dette sted. Behandling: Fjernes hos en Statsautoriseret fodterapeut, der rådgives omkring fodtøj og laves evt. en aflastning.


Fodvorter: Er en virus infektion i huden som smitter ved direkte eller indirekte kontakt, f.eks via gulve i sportshaller og bade anstalte. 65 % forsvinder af sig selv i løbet af ca. 2 år, men nogle enkelte kan blive siddende i årevis. Behandling: den hårde hud omkring beskæres og der toucheres med en hudstift der tørrer vorten ud. Lægen kan også behandle vorten ved at fryse den.


NEGLE: Nedgroede negle kommer af for smalle sko, som klemmer tæerne så neglen ikke kan vokse frit, men bliver presset ned i tåen i stedet. Den mest klemte tå er storetåen. Det kan være så slemt at neglen ruller helt rundt. Forkert klipning, hvis man selv har klippet neglene og har klippet ned i hjørnerne af neglen. Det kan give store smerter og infektion. Neglen kan være svær at rette op igen med korrekt klipning og retning af hjørner, man kan så i stedet lave en lille bøjle af fjeder stål som sættes på under neglen ude i sidderne med små kroge som så retter neglen op i dens rette facon igen. Bøjlen skal rettes til ca. hver 4 – 6 uge og skal sidde på til neglen er vokset helt ud, dette tager ca. et år.