Almindelige fodproblemer

KLINIK FOR FODTERAPI

Helle Hald Andersen Tel: 86420168

Email: kontakt@fodtudsen.dk

 

 

At være på toppen kræver et godt fodarbejde.

For professionel behandling og vejledning – gå til en statsautoriseret fodterapeut.

Almindelige fodproblemer

AKTIVE FØDDER KRÆVER OMSORG OG PLEJE.

 

Hård hud: Kommer af tryk, pres og friktion, skyldes f.eks fodtøj der ikke sidder fast på foden, så tæerne skal gribe fast i sålen for at få skoen med, så en god sko gør underværker, ( se under skoråd ), fejlstillinger der gør at man har et større tryk, et bestemt sted på foden, ( se under fejlstillinger ). Brug aldrig en metal fil/rasper på huden, den skaber friktion og huden vil derfor fortykke for at beskytte sig mod forbrænding. Brug i stedet en sandsten når du er i bad, den er mere skånsom. Hård hud kan også revne, det kan give smerter, så sørg for at holde huden smidig med en god creme, der bibeholder fugten i huden, en lotion vil trække for meget vand ud af huden. Behandling: Den hårde hud beskæres regelmæssigt hos en Statsautoriseret fodterapeut og der rådgives omkring fodtøj og laves evt. indlæg.

 

Ligtorn: Kommer af det samme som hård hud og er også hård hud, det vokser bare ind i foden i stedet, pga. ekstra hårdt tryk og friktion på dette sted. Behandling: Fjernes hos en Statsautoriseret fodterapeut, der rådgives omkring fodtøj og laves evt. en aflastning.

 

Fodvorter: Er en virus infektion i huden som smitter ved direkte eller indirekte kontakt, f.eks via gulve i sportshaller og bade anstalte. 65 % forsvinder af sig selv i løbet af ca. 2 år, men nogle enkelte kan blive siddende i årevis. Behandling: den hårde hud omkring beskæres og der toucheres med en hudstift der tørrer vorten ud. Lægen kan også behandle vorten ved at fryse den.

 

NEGLE: Nedgroede negle kommer af for smalle sko, som klemmer tæerne så neglen ikke kan vokse frit, men bliver presset ned i tåen i stedet. Den mest klemte tå er storetåen. Det kan være så slemt at neglen ruller helt rundt. Forkert klipning, hvis man selv har klippet neglene og har klippet ned i hjørnerne af neglen. Det kan give store smerter og infektion. Neglen kan være svær at rette op igen med korrekt klipning og retning af hjørner, man kan så i stedet lave en lille bøjle af fjeder stål som sættes på under neglen ude i sidderne med små kroge som så retter neglen op i dens rette facon igen. Bøjlen skal rettes til ca. hver 4 – 6 uge og skal sidde på til neglen er vokset helt ud, dette tager ca. et år.

 

© Copyright 2013. All Rights Reserved.